– Sinnsyk kjørekomfort i EQC-en! Fylkesnes Bil, 01, desember 2021

Kunde ved hans nye Mercedes-Benz EQC

Yngve Sjursen fra Moster elsker bil! Han ville kanskje ikke sagt det slik selv, men da vi møter han og hans nye Mercedes-Benz EQC i salgshallen på Heiane, er det det første som slår oss.

Store svarte felger, alt av tilgjengelig utstyr og store mengder folie. Dette er en mann med øye for detaljer.

– Bilen har fått «crome delete», der alle crome-detaljene er foliert i svart, forklarer Sjursen. Bakruta på hvite EQC-er kan f.eks. se litt liten ut, derfor fikk jeg spoileren over ruta foliert, sier han.

Men det stopper ikke der. Tak, lykter, håndtak og vinduer er også folierte – til og med Mercedes-stjernene i grillen og på bakluka. De 22’’ store felgene gjør også at bilen skille seg ut.

– Alt skal ikke være helt likt, smiler Sjursen, og jeg har absolutt fått det som jeg ville her.

Sjursen kikket på et annet, betydelig dyrere merke da EQC-en ble kjøpt i sommer. Da han under prøvekjøring svingte opp i tunet, og fruen i huset spurte om han var fornøyd, måtte han forklare at «EQC-en er dobbelt så mye bil for halvparten av pengene».

– Som å kjøre et luftskip

– Man blir ikke skuffet om man velger EQC, sier Sjursen. Blir man det, har man enda mer ekstreme krav enn det jeg har, smiler han. Det er ikke lett å se for seg hva man får med EQC-en, men forventningene overgår neppe opplevelsen man sitter igjen med. 

– Da jeg fikk prøve den var det ikke tvil … Les hva Ole Peder Grip sier om Mercedes-Benz EQC

– Jeg er egentlig ikke en elbil-mann, og det var en høy terskel å velge elektrisk – men jeg må bare gi meg over! Dette er en familiebil med god plass, og en sinnsyk kjørekomfort – det er som å kjøre et luftskip. Man sitter godt, og den er lett å komme inn og ut av. Navigasjon, lyd og stemmestyring har også fungert sømløst. Til dags dato har jeg har absolutt ingenting å utsette på bilen, forklarer han entusiastisk.

Bensinstasjon i garasjen

Sjursen bygger hus og har eget snekkerfirma på Bømlo. Arbeidsbilen er selvfølgelig en Mercedes-Benz Vito, med største motor og firehjulstrekk … og litt ekstra styling. Jo, han liker definitivt bil, og det var heller ingen tvil om at han gledet seg til EQC-en. Han var på plass da bilen ble losset på Heiane, og har tilbakelagt 3.000 kilometer siden han hentet den på sensommeren. Det virker som om han er fornøyd med de lave driftsutgiftene også.

– Jeg er veldig imponert! Dette sier Leiv Ersland om EQC-en sin!

– Jeg hadde store forventninger til bilen, og jeg må si den har innfridd på alle punkt. Nå har jeg til og med installert «bensinstasjon» i garasjen og har vel ladet for 50-60 kroner, avslutter Sjursen med et smil.

Vi takker for handelen og gratulerer med en fantastisk flott Mercedes-Benz EQC!

Høres dette ut som en bil for deg? Fyll ut skjemaet så viser vi deg alt ved bilen!