– Jeg er veldig imponert! Fylkesnes Bil, 15, juni 2020

Forrige uke rusla en ekstra spent kunde rundt i butikken. Han var tidlig ute, for bilen han hadde kjøpt ble ikke levert før dagen etter. Han hadde tatt turen innom Fylkesnes Bil for å studere den. Og det forstår vi godt. Bilen han ventet på er nemlig Mercedes-Benz sin første elektriske bil under paraplyen EQ – en Mercedes-Benz EQC400 AMG-stylet med 408 hk og 417 km rekkevidde (WLTP), som runder 0-100 på bare 5,1 sekunder.

Og bilen han kom for å se er den første som nå ruller rundt i distriktet vårt – og den har initialene hans på skiltplatene.

– Navnet mitt er Leiv Ersland og «LE» er det motsatte av de vanlige skiltbokstavene for elbil – «EL». Jeg synes det var litt gøy, og gikk for det, sier Ersland.

Han har ventet på bilen en stund.

– Jeg tror det er ca. 1,5 år siden jeg bestilte den nå, og synes det er kjekt av jeg har fikk bestemme hvordan bilen skulle bli selv, man har på en måte vært med å designe bilen. Jeg tror jeg har valgt det meste av utstyret som er tilgjengelig, smiler han.

Og hva er vurderingen nå når du ser den i virkeligheten?

– Jeg er veldig imponert, sier Ersland. Den ser flott ut. Bilen er elektrisk, men har alt jeg trenger – den har både hengerfeste og parkerer helt selv, sier Ersland.

Ersland kjører S-klasse og er dermed ikke ukjent med Mercedes-Benz. Han innrømmer at han er godt vant etter år i merkets toppmodell.

– Jeg er storfornøyd med S-Klassen og er vel kanskje litt bortskjemt når det gjelder bil, så derfor føler jeg dette er det naturlige valget når jeg nå skulle kjøpe min første helt nye bil. I tillegg synes jeg det er kjekt å kjøpe elektrisk – det er i tiden. Nå gleder jeg meg til å prøve den, avslutter den sympatiske Bømlo-mannen.

Vi takker for handelen og gratulerer med fantastisk flott bil, Leiv. Du gledet deg til å prøve den, så håper alt står til forventningene. Kos deg med den!