Høytrykk i Hyundaibutikken i sommer Fylkesnes Bil, 25, august 2021

Bilselger ved fronten på Hyundai Ioniq 5

Hyundaibutikken til Fylkesnes Bil ble kåret til årets Hyundai-forhandler i Norge i 2020, med et totalt salg på 170 biler. Hittil i år har butikken levert fantastiske 137, og er dermed på god vei til å sette ny salgsrekord. Så hektisk har det vært, at bilselger Arne Risnes forrige uke fikk forsterkninger fra Husnes-avdelingen for å håndtere leveringer og nye bestillinger.

Ros fra importøren

– Dette har vært en fantastisk sommer, sier Risnes. Hver dag har vi hatt kø av folk som vil prøve den nye Hyundai Ioniq 5. De første bilene ble solgt ved lanseringen i mars, og trykket i butikken har bygd seg gradvis opp derfra. At vi kan levere nye bestillinger allerede i september gjør interessen ekstra stor, fortsetter han.

I juli ble det levert 29 nye biler fra butikken, og etter bare to uker i august har leveringene allerede passert 25.

– Mange biler er allerede levert, men vi har fremdeles en ordrereserve på ca. 60 Hyundaier – både KONA electric, plug-in hybriden Tucson og den nye familie-SUVen Ioniq 5. Majoriteten av bilene som skal leveres framover er Ioniq 5, men salget av KONA har også tatt seg kraftig opp, sier Risnes.

Den store pågangen har ikke gått upåaktet hen, heller ikke hos Hyundai-importøren i Oslo. Etter en drøy arbeidsuke i august kom følgende melding fra regionsjefen; – Dette er gledelig lesning. Dere er Hyundaiforhandleren som har både solgt og levert mest i august. Gratulerer!

Bilselgeren selv er også overveldet av den enorme responsen.

– Vi visste at nye Ioniq 5 ville bli en populær bil da vi så spesifikasjonene, men interessen har overgått selv våre mest optimistiske forventninger.

Årsaken til interessen mener han skyldes flere ting.

– Det spenstige designet gjør at bilen blir lagt merke til, og når kundene får prøve den forteller de om premium-følelse til en pris som passer de fleste lommebøker, sier Risnes. Bilen er svært stillegående, med dobbeltisolerte ruter og et godt isolert bagasjerom. Dessuten er den romslig, har lang rekkevidde og lynrask lading, god sitte- og kjørekomfort, og kan leveres med firehjulstrekk og tilhengervekt inntil 1600 kg – alt det folk leter etter i en moderne elbil.

Ioniq 5 blir beskrevet som en futurisktisk familie-SUV, noe mange kunder kjenner seg igjen i.

– Flere har kommentert at det er som å sette seg inn i et romskip, smiler Risnes. Den store kupeen, det moderne designet og den susende lyden fra den akselererende elektromotoren gir en flott opplevelse, sier han.

Lange arbeidsdager i Hyundaibutikken

– Vi er utrolig takknemlige for at Sunnhordlenginene velger å kjøpe bil lokalt, og har strukket oss langt for å få bilene ut på veien, sier Risnes.

Han og salgsleder Christian Brink har tilbrakt mange timer på jobb i sommer.

– De siste ukene har jeg vært her fra 08:00-22:30 nesten hver dag. Ytterdøren har stått åpen, og fredag kveld hadde jeg to drop-in kunder som prøvekjørte og signerte kontrakt på nye Ioniq 5. To nye ble signert på lørdagen, så responsen i markedet har rett og slett vært helt enorm, forklarer han. Både lørdager og søndager er brukt til overleveringer for at folk skal få bilen sin. Det har vært travelt, men veldig gøy å se responsen fra kundene. Det er utrolig kjekt å være bilselger på Heiane for tiden, avslutter bilselgeren.

Ta kontakt med Arne Risnes eller Christian Brink på Stord (53404040) eller Håvard Solheim og Dan-Viljar Sæle på Husnes (53487444) for mer informasjon, prøvekjøring og tilbud på Hyundais attraktive biler.

Les mer om bilen her:

2022 World Car of the Year – Hyundai Ioniq 5
– Skriker etter å bli lagt merke til – Overlevering Torbjørn Brosvik
– Jeg vil også ha sånn bil – Overlevering Sunnhordland Interkommunale Legevakt