– Den skriker etter å bli lagt merke til! Fylkesnes Bil, 09, juli 2021

Bilselger og kunde ved ny Hyundai Ioniq 5 foran Fylkesnes Bil sin Hyundaibutikk

– Den er utrolig stilig med de lysene, sier Torbjørn Brosvik. Det er onsdag formiddag og solen stråler på Heiane. Brosvik får overlevert sin nye bil av Hyundai-selger Christian Brink. Som en av kun 3000 europeiske kunder fikk han kloa i den futuristiske familieSUVen Hyundai Ioniq 5 under lanseringen i februar, og denne dagen får han som førstemann i distriktet hente bilen sin.

– Det er en bonus, det, og kanskje enda litt kulere enn det burde være, ler Brosvik.

For en liten stund vil han være alene om å kjøre Ioniq 5 på de lokale veiene våre.

Dette var den bilen jeg ville ha, for her har Hyundai gjort kvantesprang med den korte ladetiden, forteller han oss engasjert.

For det er tydelig at Brosvik har satt seg inn i Ioniq 5s egenskaper og muligheter.

– Bilen er svært romslig, har lang rekkevidde og suveren ladehastighet. Den bruker 25 minutter til full tank, og på 5 minutter får jeg 10 nye mil på tanken. God ladehastighet er nesten viktigere enn rekkevidde for å unngå for lange ladestopp på langtur. Den har også 1600 kg hengervekt, og det er det ikke mange som kan matche, forteller han.

– Denne kombinasjonen, og en god pris gjorde valget enkelt, fortsetter han. Det er få biler som matcher denne, og jeg tror ikke det er mange som har behov som denne bilen ikke dekker. Dette er mye bil for pengene, smiler han!

Bilselger Brink opplyser at ladehastigheten til Ioniq 5 er oppgitt til 18 minutter fra 10-80% rekkevidde – en av markedets raskeste.

En av de korteste ladetidene i markedet

– Ladehastigheten var en viktig grunn til at jeg valgte denne bilen, sier Brosvik. Med en ladetid på bare 25 minutter blir bilen ferdig før meg, smiler han. Etter 400-500 km på veien er det uansett bare godt med en pause.

Ingen tvil om at Brosvik har satt seg inn i dette, for pennen til undertegnede har problem med å henge med når han greier ut om rekkevidderadius – stedsnavn som Molde blir notert.

– Den er ypperlig til både hverdagskjøring og langkjøring med nesten 500 km. rekkevidde og denne ladehastigheten.

Den skriker etter å bli lagt merke til

Brosvik er tydelig betatt av sin nye, hvite og svarte, elbil.

– Lyktene … det er så utrolig mange stilige detaljer, forteller han, mens han viser oss noen ørsmå designelement rundt frontlyktene. Man ser de har gjort seg utrolig flid med designet, og utrolig mye er tatt med fra konseptbilen som ble vist fram … det er rett og slett utrolig gjennomført, sier han engasjert før han fortsetter.

– Den er spesielt stilig i hvit, med alle de svarte detaljene, listene langs sidene og felgene. Pixel-designet går igjen rundt hele bilen, i alt fra felger, lykter, dekorelement til seter og resten av interiøret.

– Den skriker etter å bli lagt merke til, sier Brosvik med et smil.

Hyundai kan bil

Brosvik har kjørt Ioniq electric siden den kom, en bil han sier han har vært veldig fornøyd med.

– Hyundai kan bil, og de kan elbiler. Det beste av alt er at Hyundai-ene er ærlig på rekkevidde. Det viser testene som er utført – at det som står oppgitt er det du får, skryter han. Og når jeg nå ser på Ioniq 5 er alt bare blitt litt bedre og litt større.

Handle bil lokalt er trygt og kjekt

Brosvik synes det er både trygt og kjekt å handle bil lokalt – at man har kort reisevei til service og annet. – Takk for god service, Christian, sier han på vei inn i bilen.

Vel på plass i kupeen fortsetter begeistringen.

– Jeg liker at den ser ut som en bil innvendig – ikke minst at den har en kombinasjon mellom knapper og skjermer i interiøret. Jeg jobber i Vegvesenet og sikkerhet er viktig for meg.

Nå er det bare å trykke start og nyte prøver undertegnede seg med.

– Jeg var heldig som kom gjennom nåløyet og fikk bestilt bilen, men har faktisk ikke prøvd den enda, smiler han. Jeg fikk tilbud om å prøve demobilen men takket nei – nå skal det bli kjekt å kjøre den, sier han utolmodig. Jeg stoler på at bilen er god å kjøre, akkurat som Ioniqen jeg har hatt, avslutter han.

Vi håper alt går bra med deg og bilen, Torbjørn. Takk for handelen og tilliten du viser oss. Du vet hvor du finner oss om det er noe du lurer på. Gratulerer med ny bil!

Kunne du tenkt deg en Ioniq 5? Vi har bil for prøvekjøring i butikken, og kan levere biler fra ca. oktober. Ta kontakt med Stord (53404040) eller Husnes (53487444).