– Jeg vil også ha sånn bil! Fylkesnes Bil, 07, april 2022

Helsepersonell ved gulfoliert Hyundai Ioniq 5

Det var en tøff bil, sier Mona Lothe, daglig leder hos Sunnhordland Interkommunale Legevakt, og ansvarlig for driften av legevakten og den tilhørende døgnavdelingen. Denne vårdagen får hun og kollegaene Katrine Askeland og Hilde Stensletten overlevert en stilig, knall gul Hyundai Ioniq 5 av bilselger Christian Brink.

Ioniq 5-en er den første elbilen hos legevakten, og vi lurer selvfølgelig på hvorfor valget endte på Hyundais nye flaggskip.

Utfordring å finne riktig bil

– Vi hadde noen klare kriterier før kjøpet, sier Lothe. Som nullutslippskommune er det selvfølgelig krav om å velge elbil. Utfordringen var å finne en bil med tilstrekkelig rekkevidde og størrelse, som samtidig var driftssikker og god å kjøre. Det fant vi i Ioniq 5-en, forklarer hun.

Under overleveringen kommer flere kollegaer innom – bl.a. stopper ambulansen på vei forbi. – Jeg vil også ha sånn bil, sier sjåføren. Andre kommenterer bilens design, og en av sykepleierne sier den er «knallgod å sitte i».

Det virker som om de 70 ansatte på huset har noe å glede seg til. Lothe utdyper valget videre:

– Den interkommunale legevakten dekker kommunene Stord, Fitjar og Bømlo, et distrikt med ca. 35.000 innbyggere. Derfor var fremkommelighet og rekkevidde viktig kriterier. Vi komme oss sikkert fram over alt, og trenger derfor både firehjulsdrift og tilstrekkelig rekkevidde. Vi sa på forhånd at vi trenger en bil som kan ta oss til ytterkantene av distriktet, og at vi må kunne kjøre 3 ganger til Sør-Bømlo. Til slutt var valg av forhandler viktig, forklarer hun. Vi ønsket å kjøpe bilen lokalt slik at vi slipper å reise langt for oppfølging og service.

Kun for de ansatte

– Nei, den skal kun transportere utstyr og ansatte ved legevakten og døgnavdelingen, avslutter den daglige lederen. Fortvil ikke. Det finnes en lettere måte å prøve både kjøre- og sittekomforten til Ioniq 5. Ta kontakt med Christian og Arne på Stord (53404040) eller Håvard og Dan-Viljar på Husnes (53487444).

Torbjørn Brosvik fikk den første som fikk bilen i distriktet vårt. Klikk her og les hva han synes om Hyundai Ioniq 5