Norva24: – Slik service tror jeg ikke vi hadde fått andre steder! Fylkesnes Bil, 21, september 2021

Bilselger og kunder ved Norva24 sin nye Mercedes-Benz Sprinter

Du har sikkert sett dem langs veiene våre – de gule laste- og varebilene fra Norva24? Nå har gjengen utvidet bilparken med en ny Mercedes-Benz Sprinter – dekorert med den karakteristiske røde elefanten, som er et symbol for deres gode service og slagord; Vi tømmer der det er fullt, åpner der det er tett og spyler der det er skittent.

Det er god stemning på Heiane denne sensommerdagen. Bilselger Fredrik Ottesen, sjåfør for den nye Sprinteren, VA-operatør Ronny Arnevik, driftsleder for Norva24 på Stord Knut Vikane og driftsleder i Haugesund Roger Thorsen står foran bedriftens bilpark; 3 biler for rørinspeksjon, 2 for vann- og avløpskontroll, og en egen bil for både spyling og rørinspeksjon. – Den svarte Vitoen benyttes som vaktbil, forteller de tre. Sprinteren i front er siste tilskudd, men har allerede gått 3.000 km.

Ronny Arnevik har allerede lagt 4000 km bak seg i den nye Mercedes-Benz Sprinteren. Den bakerste delen er innredet med et fullspekket anlegg for rengjøring av vannledninger.

Arnevik viser oss rundt i den nye bilen.

– Varerommet er delt i to, forklarer han. Den bakerste delen er rigget med et komplett anlegg for testing og godkjenning av drikkevannsledninger i nye anlegg. Den brukes også ved vannledningsbrudd, pluggrensing, trykktesting og kloring av drikkevann, forteller VA-operatøren engasjert.

Arnevik styrer vann- og avløpsoperasjonene fra varebilens kontor

Stor miljøgevinst

I den fremre delen viser Arnevik oss hvordan arbeidsoperasjonene gjennomføres – på operatørrommet. Her har han alt han trenger.

– Denne bilen har en egen batteripakke, sier Arnevik, og viser oss forbruket på en av skjermene. Batteripakken gjør at bilen ikke må gå på tomgang under arbeid. En enkel arbeidsoperasjon kan ta 3-4 timer, og nå slipper vi altså at bilen går på tomgang – på høyt turtall. Dette gir en stor miljøgevinst, og øker ikke minst levetiden på bilen, forteller Arnevik.

På den ene skjemen på kontoret kan VA-operatør Ronny Arnevik følge kapasiteten på batteriet. Elektrisk drift gir en betydelig miljøgevinst, sier han.

– Vi var i turområdet i Vatnadalen nylig. Med den nye bilen kunne vi gjennomføre arbeidet uten lyd og uten eksos. Det er bra for alle parter, dette, f.eks. når vi er på oppdrag i byggefelt o.l. Dette er framtida, smiler Arnevik

Norva 24 setter kvalitet høyt og velger Mercedes-Benz. Den nye Sprinteren er den sjette i bilparken. – Driftssikkerhet er viktig for oss, sier driftsleder Knut Vikane.

– Ikke tilfeldig at vi kjører Mercedes-Benz

Den gamle VA-bilen er i reserve nå, men er god å ha i backup. Er den ene på oppdrag utenfor øya, er vi likevel klare for utrykning. – Er det vannlekkasje et sted må utrykningen skje omgående, forklarer Vikane. Kunden godtar ikke at vi tar det neste dag, eller når det passer oss, smiler han.

Kvalitet og driftssikkerhet er dermed et nøkkelord når bedriften velger varebiler, og derfor er Mercedes-Benz et naturlig valg forklarer Vikane.

– Vi er veldig fornøyd med Mercedes-Benz, sier driftslederen, og det er ikke tilfeldig at vi har valgt dette merket. Vi er avhengig av at utstyret virker når det skal – våre sjåfører er i beredskap 24/7 og er dermed svært avhengig av driftssikkerhet, forteller han engasjert.

Driftsleder på Norva24 Birkeland, Knut Vikane og bilselger ved Fylkesnes Bil Fredrik Ottesen

Viktig å handle lokalt

Bilselger Fredrik Ottesen har rigget bilen etter kundens ønsker og forberedt den for videre påbygging. Gutta i Norva24 synes det er viktig å støtte opp om det lokale næringslivet.

– Vi synes det er viktig å kjøpe bilene lokalt, det har jeg presset på for å få til, sier Vikane. Selskapet kunne lett ha kjøpt denne Sprinteren på Østlandet eller i Tyskland, men jeg synes det er viktig at vi har et kundeforhold fra staren av, når vi skal ha et tett samarbeid senere, sier han.

For travle karer med hasteoppdrag har spesielle behov.

– Slik service tror jeg ikke vi hadde fått andre steder!

– Vi synes oppfølgingen fra Fylkesnes Bil fungerer bra, og er veldig fornøyd med servicen, seier de tre. Vi får hjelp når det er noe, og det er viktig – at servicetilbudet er tilpasset vår drift. Av og til dukker det opp oppdrag vi må ta, og kan dermed ikke møte til planlagt service. Da trenger vi en fleksibel samarbeidspartner og det har vi i Fylkesnes Bil, sier Vikane.

Den flotte Sprinteren er lakkert i bedriftens gule profilfarge.

– Vi fikk beskjed hos en annen forhandler at gulfargen vår ikke var tilgjengelig, men Fredrik fikset saken, sier Vikane.

Noen telefoner i Mercedes-systemet løste saken.  

– Gulfargen er viktig i merkebyggingen vår, sier Vikane, så dette er noe vi setter stor pris på. Slik service tror jeg ikke vi hadde fått andre steder, avslutter driftslederen.

Takk for handelen, gutter!

Norva 24: Vi tømmer der det er fullt, åpner der det er tett og spyler der det er skittent.

Norva24

Norva24, som er Nord-Europas største vann og avløpsspesialist, er opprinnelig et norsk selskap som har avdelinger i både Sverige, Danmark og Tyskland. Avdelingen på Stord ble etablert i 2015 med tre mann. I dag er gjengen ni, med 20 mill. i omsetning. Stord-avdelingen opererer fra Boknafjorden i sør til Ålesund i nord.

For en bedrift som er avhengig av 24t beredskap er bilene viktig. VA-operatør Ronny Arnevik er fornøyd med den nye Sprinteren.