En grådig kjekk bil! Fylkesnes Bil, 08, september 2020

– Jeg skulle ikke kjøpe bil da jeg svingte innom bilselger Kjetil Gundegjerde og Fylkesnes Bil sine elbil-dager på HSD Senteret på Bømlo i sommer, men etter å ha prøvd nye Peugeot e-208 var det gjort, sier Solveig Økland fra Urangsvåg på Bømlo.

Økland pendler 10 mil daglig fra Bømlo til arbeid på Fitjar.

– Jeg var på jakt etter ny bil, men skulle ikke ha fransk bil, og i alle fall ikke elbil – og her står jeg med årets bil i Europa 2020, en knall gul Peugeot e-208, smiler hun.

Når hun fikk satt seg ned og regnet på saken, virket det «spinnbillig» å gå over til elbil.

Les mer om våre mest populære, elektrifiserte biler her!

– Jeg bruker 1.800 kr. i måneden på bompenger og mye mer på drivstoff. Med denne bilen blir begge deler betydelig billigere. Slik jeg ser det kommer jeg til å spare mange tusen kroner på bilbyttet, forklarer hun.  

Men det var mer som talte for nye Peugeot e-208, som altså er kåret til årets bil i Europa 2020.

– Bilen har det jeg trenger. Her er det plass til to barneseter til barnebarna i baksetet, og den har bl.a. navigasjon via telefonen (med Apple CarPlay/Android Auto) slik at jeg slipper jeg å oppdatere kartverket. Og så får jeg veldig gode lys, det er viktig, sier hun. Både undertegnede og Økland henvender seg umiddelbart til bilselger Kjetil Gundegjerde for forklaring. – Jepp, det er full LED-lys på denne bilen. Det betyr at den har LED-lys på både nær- og fjernlys og at den automatisk slår av og på fjernlyset etter behov. I tillegg har den de stilige løveklørne ved hovedlyktene, forklarer han.

Økland er fornøyd med hjelpen hun har fått underveis.

– Kjetil har vært veldig «service minded», sier hun. Han har vært veldig «på», og svart på alle spørsmålene mine – og det har vært mange, smiler hun.

Men det var ikke bare økonomi, utstyr og oppfølging som fristet Økland.

– e-208 er en utrolig kjekk bil å kjøre, og den tar virkelig av når man trykker på gasspedalen, sier hun med et stort smil. Nei, den er grådig kjekk!   En grådig kjekk bil til en grådig kjekk dame. Gratulerer, Solveig!